Українська правда
Економічна правда
Новини

Держпраці і Податкова проведуть перевірки щодо законності роботи іноземців
22.10.2021 16:30
Держпраці та Податкова проведуть перевірки дотримання законодавства про працю роботодавцями, які отримали дозвіл на працевлаштування іноземців та осіб без громадянства.

фото: держпраці

Держпраці та Податкова проведуть перевірки дотримання законодавства про працю роботодавцями, які отримали дозвіл на працевлаштування іноземців та осіб без громадянства.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

"Особлива увага приділятиметься відповідності оплати праці іноземним громадянам до встановленого законодавством рівня та відрахування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що доручення про перевірки 20 жовтня дав прем'єр Денис Шмигаль за ініціативою Мінекономіки.

"Підставою для такої ініціативи стало проведення моніторингу сплати роботодавцями у 2020 році та 1 півріччі 2021 року заробітної плати іноземним працівникам.

Отримані результати свідчать, що відомості відсутні більш ніж у 70 % випадків від загальної кількості осіб, на яких були видані дозволи", - пояснюють у міністерстві.

"Перевірка Держпраці та ДПС дозволить забезпечити дотримання прав і соціальних гарантій іноземних громадян, які працюють в Україні, а також припинити зловживання роботодавцями, які сприяють нелегальній міграції.

У разі виявлення порушень ми будемо ініціювати перед Державною міграційною службою скасування посвідок на тимчасове проживання іноземцям, які оформили фіктивні трудові контракти з недобросовісними суб'єктами господарювання", - заявила заступниця міністра економіки Світлана Глущенко.

Надалі такий моніторинг планують запровадити на постійній основі.

"Для цього у міністерстві розробили законопроєкт "Про внесення змін до деяких законів України щодо застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, документом пропонують:

Економічна правда






УКР | РУС
Головна | Новини | Публікації | Колонки
©2006-2015 "Економічна правда"