Українська правда
Економічна правда
Новини

Європейський інвестбанк інвестував в Україну близько 8 мільярдів євро з 2007 року
24.02.2021 15:55
Європейський інвестиційний банк з 2007 року інвестував в Україну 8 мільярдів євро, з них мільярд - минулоріч

Європейський інвестиційний банк з 2007 року інвестував в Україну 8 мільярдів євро, з них мільярд - минулоріч.

Про це віцепрезидентка ЄІБ Тереза Червінська розповіла під час форуму "Україна 30. Інфраструктура", повідомляє Укрінформ.

"З 2007 року ми інвестували в Україну майже 8 млрд євро. Насправді Україна залучила понад 60% загального обсягу наших кредитів у країнах Східного партнерства. Лише минулого року ми інвестували рекордну суму - понад 1 млрд євро в Україну", - розповіла Червінська.

За її словами, минулоріч кошти спрямовувалися передусім на підтримку східних регіонів Україн. Також, на оновлення громадського транспорту, підвищення енергоефективності в громадських будівлях, цифровізацію, інновації та відновлення бізнесу після коронакризи.

За словами Червінської, ЄІБ продовжить надавати фінансову підтримку і у 2021 році. Вже підписано пакет допомоги для боротьби з наслідками коронакризи у розмірі 50 млн євро.

Віцепрезидент Банку Кріс Пітерс зауважив, що загалом банк виділив Україні 2 млрд євро на розвиток транспортної інфраструктури. Він також зазначив, що у 2021 році ЄІБ зосередиться на кредитуванні сфери цифрових технологій.

Нагадаємо:

Уряд на засіданні 3 лютого схвалив розпорядження президента щодо укладення гарантійної угоди "Розвиток аеропорту Бориспіль" між Україною та ЄІБ, а також розпорядження Кабміну щодо доцільності відповідної позики від ЄІБ у розмірі 270 млн євро.

Україна отримає від Європейського інвестиційного банку 50 млн євро на закупівлю вакцин для населення і сучасного холодильного обладнання для мережі центрів вакцинації.






УКР | РУС
Головна | Новини | Публікації | Колонки
©2006-2015 "Економічна правда"