Українська правда
Економічна правда
Новини

ВАКС арештував частину нафтопродуктопроводу "Самара-Західний напрямок"
24.02.2021 15:35
Вищий антикорупційний суд наклав арешт на частину нафтопродуктопроводу "Самара-Західний напрямок"

Вищий антикорупційний суд наклав арешт на частину нафтопродуктопроводу "Самара-Західний напрямок".

Джерело: Служба безпеки України, документ, який є у розпорядженні УП

Деталі: Рішення ухвалено 23 лютого 2021 року на підставі доказів, зібраних СБУ у співпраці з іншими правоохоронними органами.

Зазначається, що наразі арештовано все майно стратегічного об'єкта: інфраструктура, будівлі та споруди, розташовані в Україні (на території Житомирської, Рівненської, Львівської, Закарпатської областей). Воно буде передано від комерційної структури до Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

На цей час Службою безпеки України та Національним антикорупційним бюро проводяться заходи з передачі усього об’єкту нафтопродуктопроводу під контроль державного акціонерного товариства "Укртранснафта" для вжиття заходів щодо його збереження.

Чому це важливо: СБУ наголошувала, що вибуття нафтопроводу з державної власності ставить під загрозу функціонування об’єктів важливого господарського значення. Нафтопровід пов’язують з кумом Путіна членом ОПЗЖ Віктором Медведчуком, який у лютому потрапив під санкції РНБО. В ОПЗЖ зв'язок із нафтопроводом заперечують.

Передісторія: 

Читайте також: Козак Медведчука. Звідки у соратника кума Путіна гроші на телеканали

Телевізійна скринька Пандори. Як Зеленський ввів санкції проти каналів Медведчука

Українська правда






УКР | РУС
Головна | Новини | Публікації | Колонки
©2006-2015 "Економічна правда"