Українська правда
Економічна правда
Новини

Вітренко про приставку "в.о.": Дуже сильно обмежує
26.01.2021 12:20
В.о. міністра енергетики Юрій Вітренко заявив, що приставка "в.о." дуже сильно обмежує його повноваження, за його словами, наступне голосування про його призначення віце-прем'єраом - міністром енергетики може відбутись цього тижня.

В.о. міністра енергетики Юрій Вітренко заявив, що приставка "в.о." дуже сильно обмежує його повноваження, за його словами, наступне голосування про його призначення віце-прем'єраом - міністром енергетики може відбутись цього тижня.

Про це він сказав в інтерв'ю ЕП.

"Дуже сильно обмежує. Наприклад, я не можу видавати накази міністерства. А наказ - це якраз механізм реалізації певних повноважень для виконання своїх обов'язків. Я виконую обов'язки міністра, при цьому в мене немає механізму виконання цих обов’язків. Це не означає, що я нічого не можу зробити.

Наприклад, я готую рішення Кабміну, але не можу голосувати за них. Я проводжу наради, зустрічі, вирішую проблеми. Навіть за ці три тижні були ухвалені значимі рішення - про зниження ціни на газ із середньозваженого рівня 9,66 у січні до 6,99 у лютому. Це рішення готувало міністерство під моїм головуванням", - відповів Вітренко на питання, наскільки приставка в.о. заважає йому виконувати свої повноваження.

На питання, чи наполягав він на призначенні одразу на дві посади, в.о. міністра відповів:

"Ні, я взагалі не наполягав на жодних посадах. І це не було моїм особистим бажанням. Зі мною говорив прем’єр-міністр. Він казав, що йому не вистачає як першого віце-прем’єра, так і міністра енергетики. Також зі мною говорив президент, і він теж мене переконував, що країні треба вирішувати проблеми енергетики".

За його словами, голосування може відбутися цього тижня (інтерв’ю відбулося 23 січня. – ЕП).

Читайте детальніше в інтерв'ю: "Продавати газ по 6,99 – це не в збиток". Юрій Вітренко про маржу Фірташа, віялові відключення і соціальні тарифи

Нагадуємо:

Президент Володимир Зеленський 25 січня приїхав на засідання фракції "Слуга народу" і просив підтримати в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка при голосуванні в парламенті на посаду міністра енергетики, як найбільш незалежного кандидата.

На засіданні 17 грудня Верховна Рада не підтримала призначення колишнього виконавчого директора "Нафтогазу" Юрія Вітренка на посаду першого віцепрем’єр-міністра - міністра енергетики.

Кабмін на позачерговому засіданні 21 грудня призначив Юрія Вітренка першим заступником міністра енергетики - на нього також поклали тимчасове виконання обов'язків міністра.

Економічна правда






УКР | РУС
Головна | Новини | Публікації | Колонки
©2006-2015 "Економічна правда"