Українська правда
Економічна правда
Новини

Новини 29 травня: "Центренерго", МВФ, програма виходу з кризи
29.05.2020 21:35
Про що говорили сьогодні?

Про "Центренерго". Фонд держмайна повернув "Центренерго" під контроль держави - наглядова рада "Центренерго" призначила в.о. гендиректора компанії Олександра Корчинського.

Про МВФ. Україна розраховує, що МВФ на засіданні Ради 5 червня схвалить нову кредитну програму на 5 млрд доларів, а наступного дня буде виплачений перший транш у розмірі 1,9 млрд доларів.

Про програму виходу з кризи. Кабінет міністрів опублікував основні положення програми стимулювання економіки для подолання наслідків, спричинених обмежувальними заходами щодо запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби.

Серед запланованих урядом ініціатив для забезпечення фінансової стабільності енергетики в умовах кризи - перегляд тарифів на електроенергію для населення та перегляд "зеленого тарифу".

Про гроші від ЄС. Єврокомісія від імені ЄС схвалила виділення Україні позики на 500 млн євро в рамках четвертої програми макрофінансової допомоги.

Про недобудови "Аркади". Мер Києва Віталій Кличко звернувся до правоохоронних органів з вимогою негайно втрутитися у ситуацію з інвесторами забудовника "Аркада-будівництво", який не добудовує житло за яке отримав кошти.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що у ситуації з недобудовами "Аркади" влада не допустить чергової будівельної афери із сотнями потерпілих.

Про врожай зернових. Українська зернова асоціація покращила прогноз врожаю та експорту зерна у новому сезоні - Україна може повторити минулорічний рекордний урожай зерна.

Ви хочете дізнатися більше?

КІКбастерс: правда і вимисел про скандальний податковий закон "1210"

У бізнес-середовищі не вщухають дискусії щодо резонансного податкового закону, який вводить фінансовий контроль за іноземними компаніями українців. Що із "страшилок", якими обростає закон, правда, а що – ні?






УКР | РУС
Головна | Новини | Публікації | Колонки
©2006-2015 "Економічна правда"