Українська правда
Економічна правда
Новини

У Нацбанку пояснили, як діють "кредитні канікули" 
01.04.2020 17:26
Кредитні канікули передбачають два етапи реструктуризації заборгованостей клієнтів перед банками.

Кредитні канікули передбачають два етапи реструктуризації заборгованостей клієнтів перед банками.

Про це заявила перша заступниця голови правління Національного банку Катерина Рожкова під час онлайн-конференції, організованої Європейською бізнес асоціацією.

"Ми передбачили два етапи реструктуризація. Перший етап реалізується вже зараз - це кредитні канікули тим, хто потребує цього на період карантину.

Зараз застосовується більш простий підхід до всіх, хто не має доходу або дохід скоротився значно сильніше в зв'язку з карантином.

Другий етап - власне реструктуризація - буде реалізовано вже після того, як карантин буде закінчено, а бізнес почне відновлювати роботу. Тут уже будуть індивідуальні умови продовження термінів перенесення платежів і таке інше", - повідомила Рожкова.

"Верховна Рада прийняла закон, що дозволяє відтермінувати сплату відсотків і тіла кредиту. Клієнти банків можуть проводити консультації щодо шляхів виплати відсотків і тіла кредиту. Але позики обовязково треба буде повертати", - заявив голова НБУ Яків Смолій.

Читайте також: "Кредитні канікули" під час карантину: хто і як може їх отримати

Нагадуємо:

В Нацбанку вважають, що відновлення платоспроможності клієнтів, які потрапили у скрутне фінансове становище, відбудеться не раніше 3-го кварталу 2020 року.

Економічна правда






УКР | РУС
Головна | Новини | Публікації | Колонки
©2006-2015 "Економічна правда"