Українська правда
Економічна правда
Новини

АМКУ дозволив концесію порту "Ольвія"
27.02.2020 18:54
Антимонопольний комітет дозволив катарській компанії QTerminals концесіонувати морський порт Ольвія.

Антимонопольний комітет дозволив катарській компанії QTerminals концесіонувати морський порт Ольвія.

Про це повідомляється на сайті відомства.

"Група QTerminals наразі не здійснює господарської діяльності в Україні, а тому не відбувається структурних змін на ринку стивідорних послуг.

Враховуючи, що концентрація не призводить до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках України, АМКУ надав дозвіл на заявлену концентрацію", - йдеться у повідомленні.

Нагадуємо:

24 січня переможцем концесійного конкурсу в порту "Ольвія" стала компанія QTerminals з Катару, у розвиток порту упродовж 5 років інвестують 3,4 млрд гривень.

Міністр транспорту і комунікацій Катар Джасім Аль Сулейті повідомив, що надання права концесії дає можливість інвестувати близько 120 млн доларів в розвиток порту.

Згідно з презентацією QTerminals, планується модернізація зернового терміналу поряд із причалом №2, оновлення кранів і навантажувального обладнання, вдосконалення складських приміщень.

Крім того, компанія має намір будувати новий зерновий термінал, і для нього буде споруджено два нових причали з трьома кранами на кожному, встановлений стрічковий навантажувач. Також QTerminals планує оновити будівлі, дороги, електромережі на території порту.

Концесія - це форма державно-приватного партнерства, що передбачає передачу об'єктів державної власності (таких як дороги, аеропорти, підприємства тощо) у тимчасове користування приватним підприємствам.






УКР | РУС
Головна | Новини | Публікації | Колонки
©2006-2015 "Економічна правда"