Українська правда
Економічна правда
Новини

Прокурор сповіщав "короля контрабанди" Альперіна про плани слідства — ЗМІ
27.02.2020 18:27
Начальник відділу прокуратури Київської області Сергій Красножон сповіщав так званого "короля контрабанди" Вадима Альперіна про заплановані слідчі дії правоохоронців.

Начальник відділу прокуратури Київської області Сергій Красножон сповіщав так званого "короля контрабанди" Вадима Альперіна про заплановані слідчі дії правоохоронців.

Джерело: розслідування "Слідство.Інфо" "Король контрабанди"

Деталі: У розпорядженні журналістів опинилася "чорна бухгалтерія" та листування Альперіна, з яких випливає, що бізнесмен міг платити хабарі за переслідування конкурентів та правоохоронців, які вели розслідування проти підконтрольних йому компаній.

Так, згідно з документами, які отримали журналісти від власних джерел, у листопаді 2017 року Альперін листувався з посадовцем прокуратури Київської області Сергієм Красножоном.

Прокурор Сергій Красножон під час спілкування з репортерами
СЛІДСТВО.ІНФО

Він отримував повідомлення у месенджері Telegram від абонента, підписаного в його телефоні як "Прокур.Сергей.область". У повідомленнях йшлося про те, що група правоохоронців, яка вела розслідування щодо Альперіна, виїхала до Одеси. Чоловік пропонував бізнесмену за грошову винагороду дізнатися деталі цієї справи та плани правоохоронців.

Особу Сергія Красножона журналісти встановили за допомогою спеціальних програм, що розпізнали його номер.

У коментарі репортерам прокурор заявив, що не знайомий з Альперіним і ніколи не передавав йому інформацію за хабарі. На уточнююче запитання, хто з його номера надсилав повідомлення, посадовець прокуратури відповів: "Ми ж в кабінеті не по одному сидимо. Я і комп’ютер залишаю в кабінеті, і все залишаю в кабінеті".

Окрім прокурора Красножана, Альперін також був на зв’язку із головою Одеського окружного адміністративного суду Олегом Глуханчуком. Він міг допомагати йому  вирішувати проблеми в судах, що стосувалися підконтрольних йому компаній.

Знати більше: "Хабар на мільйон. Чому заарештували одеського "короля контрабанди" Альперіна"

Передісторія:

Українська правда






УКР | РУС
Головна | Новини | Публікації | Колонки
©2006-2015 "Економічна правда"