Українська правда
Економічна правда
Новини

Avon втрачає незалежність і буде поглинена — ЗМІ
22.05.2019 16:33
Американський виробник косметики Avon Products, Inc., що працює на ринку прямих продажів, буде проданий бразильській компанії Natura Cosmeticos SA.

Американський виробник косметики Avon Products, Inc., що працює на ринку прямих продажів, буде проданий бразильській компанії Natura Cosmeticos SA.

Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на обізнані джерела, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами одного з джерел, ради директорів обох компаній схвалили операцію після декількох місяців переговорів.

Офіційно про операцію може бути оголошено вже в середу.

Акції Avon злетіли в ціні на 25% в ході попередніх торгів у Нью-Йорку в середу. За підсумками попередньої сесії їх вартість становила 3,2 долара, що відповідає капіталізації компанії на рівні 1,4 млрд доларів.

Угода покладе край незалежності Avon, яка стала іконою маркетингу в 20 столітті, дозволивши зайнятися бізнесом величезній кількості домогосподарок, пише WSJ. Компанія, однак, стала жертвою зміни споживчих смаків і купівельних звичок, зокрема, підвищеного інтересу до онлайн-продажів.

Видання повідомляло у вересні цього року, що Natura Cosmeticos і ряд інших потенційних покупців проявили інтерес до придбання Avon. У березні повідомлялося, що керівництво Avon вело переговори з Natura, обговорюючи, зокрема, можливість покупки бразильською компанією північноамериканського бізнесу Avon, що є самостійною приватною компанією, крім основних міжнародних операцій.

Однак у квітні південнокорейська LG Household & Health Care Ltd. домовилася про покупку північноамериканського бізнесу Avon, контрольованого фондом прямих інвестицій Cerberus Capital Management LP, за 125 млн доларів. Cerberus також володіє великою часткою в міжнародному бізнесі Avon, який готується купити Natura.

Natura є найбільшим у Бразилії виробником косметики з власною мережею прямих продажів, добре розвиненою в ряді країн Латинської Америки і Франції. Бразильській компанії також належить британський рітейлер косметики Body Shop.

Капіталізація Natura, заснованої в 1969 році, становить близько 24,4 млрд бразильських реалів (6 млрд доларів).

Купівля Avon дозволить Natura збільшити охоплення ринку в Бразилії, а також інших країнах Латинської Америки, Європи та Азії.

Нагадаємо, раніше керівник українського офісу Glovo розповів про свій досвід роботи в Avon.






УКР | РУС
Головна | Новини | Публікації | Колонки
©2006-2015 "Економічна правда"