Українська правда
Економічна правда
Новини

ЄБРР виділив більше 5 тисяч євро на утеплення будинку в Києві
18.10.2018 18:38
В Україні реалізовано перший проект з термомодернізації ОСББ за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку.

В Україні реалізовано перший проект з термомодернізації ОСББ за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку.

Про це повідомили координатори програми IQ energy, розробленої ЄБРР.

Київське об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Котельникова-31" у Святошинському районі - це перший будинок в Україні, в якому співвласники вирішили скористатись програмою IQ energy.

В рамках проекту в кредит замінено 66 старих вікон та дверей в зонах загального користування на нові енергозберігаючі.

За умовами програми, ОСББ отримало компенсацію у розмірі 40% від суми кредиту від європейських донорів. Загальна сума компенсації склала 5686 євро.

Програма IQ energy вже більше двох років працює в Україні і надає можливість фізичним особам зробити своє житло енергоефективним та отримати компенсацію від європейських донорів. А з квітня 2018 року й українські ОСББ мають можливість взяти участь у програмі.

Грантове фінансування в розмірі 15 мільйонів євро надано на цілі програми IQ energy Східноєвропейським фондом енергоефективності та довкілля (E5P), де Європейський Союз надає найбільший внесок, за підтримки Швеції.

Нагадаємо, ЄБРР працює над запуском в Україні в 2019 році програми із біоенергетики, в рамках якої заплановано профінансувати близько 10-15 проектів на загальну суму в 70-80 млн євро.






УКР | РУС
Головна | Новини | Публікації | Колонки
©2006-2015 "Економічна правда"