Українська правда
Економічна правда
Новини

Сбербанк РФ ще не знайшов нового покупця української "дочки"
18.10.2018 17:44
Сбербанк РФ ще не знайшов нового покупця для свого українського дочірнього банку.

Сбербанк РФ ще не знайшов нового покупця для свого українського дочірнього банку.

Про це повідомив перший заступник голови правління Ощадбанку Лев Хасіс журналістам в кулуарах форуму "Finopolis 2018" в Сочі, передає "Інтерфакс-Україна".

У вересні НБУ вдруге відмовився схвалити заявку білоруського Парітетбанк про придбання "дочки" Сбербанку.

"Думаю, нам доведеться нового покупця шукати, тому що НБУ дуже чітко сказав, що покупець з Білорусі для них є небажаним", - зазначив Хасіс.

Він підкреслив, що український банк "продовжує працювати на території України, продовжує дотримуватися всіх нормативів".

"Ви знаєте, що зараз там є судовий процес з одним з українських олігархів і російськими банками, де він намагається в нашому випадку задовольнити свої інтереси за рахунок нашого майна. Ми з цим, природно, не згодні", - висловив свою точку зору Хасіс.

За його словами, акціонери Ощадбанку, серед яких 37% - американські і європейські інвестори, "ніколи не погодяться з тим, що вони відповідають якимось чином за тими кейсами, які цей олігарх пред'являє".

У вересні Апеляційний суд Києва наклав арешт на акції українських "дочок" російських банків за участю держави: ВТБ, Промінвестбанку та Сбербанку (всі - Київ) за позовом Приватбанку, який контролюється Ігорем Коломойським.

Нагадаємо, НБУ двічі відмовив Парітетбанку "в зв'язку з неподанням достатніх документів та інформації для підтвердження відповідності заявника вимогам законодавства України".

Навесні 2017 року Сбербанк збиралися купити Саїд Гуцерієв, син російського мільярдера Михайла Гуцерієва, а також Григорій Гусельников, який є основним акціонером латвійського Norvik Banka. Угода не була схвалена Нацбанком.

Восени 2017 року ЗМІ писали, що Сбербанк має намір купити український бізнесмен Валерій Хорошковський, який є нині резидентом Монако. Однак в кінці січня 2018 року залишив переговори у зв'язку з можливими ризиками санкцій.






УКР | РУС
Головна | Новини | Публікації | Колонки
©2006-2015 "Економічна правда"