Українська правда
Економічна правда
Новини

В УЗ розповіли, на якій посаді може поновитися звільнений Остапюк
21.09.2018 19:50
Колишній гендиректор Державної адміністрації залізничного транспорту Борис Остапюк не може бути поновлений на посаді голови правління ПАТ "Укрзалізниця".

Колишній гендиректор Державної адміністрації залізничного транспорту Борис Остапюк не може бути поновлений на посаді голови правління ПАТ "Укрзалізниця".

Про це заявили в прес-службі УЗ, передає Укрінформ.

"Позиція ПАТ сьогодні полягає у тому, що громадянином Остапюком Б.Я. у жодному разі не може ставитися питання про поновлення його на посаді голови правління ПАТ "Укрзалізниця", оскільки він ніколи не працював у ПАТ "Укрзалізниця", ПАТ "Укрзалізниця" є іншою юридичною особою в порівнянні з ДАЗТУ, при цьому призначення голови правління ПАТ "Укрзалізниця" здійснюється Кабінетом міністрів України за результатами відповідного конкурсу", - зазначили в Укрзалізниці.

У товаристві нагадали, що Укрзалізниця оскаржила в Апеляційному суді Львівської області ухвалу Залізничного районного суду Львова, якою було замінено відповідача у справі - ДАЗТУ на ПАТ "Укрзалізниця".

"Апеляційний суд Львівської області погодився з доводами апеляційної скарги ПАТ "Укрзалізниця" та своєю постановою від 18.09.2018 скасував ухвалу районного суду міста Львова від 02.05.2018 у справі в частині заміни відповідача з ДАЗТУ на ПАТ "Укрзалізниця". ПАТ "Укрзалізниця" у своїй апеляційній скарзі зазначало, що ПАТ "Укрзалізниця" є неналежним відповідачем у зазначеній справі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станом на сьогодні в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відсутній запис про припинення ДАЗТУ як юридичної особи, установа перебуває в процесі реорганізації.

"У випадку, якщо суд все ж таки знайде законодавчо обгрунтовані підстави для задоволення вимог Остапюка Б.Я., його може бути поновлено на посаді, яку він обіймав до припинення його повноважень розпорядженням Кабінету міністрів України, а саме генерального директора Державної адміністрації залізничного транспорту України", - пояснили в Укрзалізниці.

Раніше повідомлялося, що колишній гендиректор Державної адміністрації залізничного транспорту України Борис Остапюк цього тижня пройшов співбесіду щодо призначення на посаду керівника "Укрзалізниці" у президента Петра Порошенка і лідерів "Народного фронту".

Економічна правда






УКР | РУС
Головна | Новини | Публікації | Колонки
©2006-2015 "Економічна правда"