Українська правда
Економічна правда
Новини

На митниці конфіскували 4 тисячі пар підроблених кросівок
20.08.2018 17:52
Протягом січня-липня 2018 року митниця 4,2 тисячі разів зупиняла оформлення товарів за підозрою в порушенні прав інтелектуальної власності

Протягом січня-липня 2018 року митниця 4,2 тисячі разів зупиняла оформлення товарів за підозрою в порушенні прав інтелектуальної власності.

Про це повідомила Державна фіскальна служба.

При цьому було відкрито 7 справ через порушення митних правил ввезення товарів, які включені до реєстру об'єктів права інтелектуальної власності. Загальна сума по 7 справах становить майже 1,4 млн грн.

Якщо у чиновників є підстави вважати, що товар підроблений, вони можуть зупинити оформлення і звернутися до правовласника торгової марки в Україні, щоб той встановив справжність.

Одеська митниця зупинила оформлення партії кросівок (4,4 тис. пар) торгових марок, які схожі на Adidas, Nike, Puma. Продукція була підробленою. За рішенням суду партію кросівок на суму понад 1 млн грн конфіскували. А суб'єкту господарювання виписали штраф на 17 тис. грн.

У другому випадку українське підприємство намагалося ввезти 417 навушників з Китаю, на яких неправомірно використовувався логотип Apple. За рішенням суду товар на 104,2 тис. грн був конфіскований, а порушника оштрафували на 17 тис. грн.

Економічна правда






УКР | РУС
Головна | Новини | Публікації | Колонки
©2006-2015 "Економічна правда"