Українська правда
Економічна правда
Новини

У Грузії хочуть стягнути 1,5 мільйона з української авіакомпанії—банкрота
20.08.2018 16:55
Тбіліський міський суд зобов'язав авіакомпанію "Аеросвіт" виплатити 144,5 тисячі ларі (близько 1,5 мільйона гривень) боргу компанії "Об'єднання аеропортів Грузії"

Тбіліський міський суд зобов'язав авіакомпанію "Аеросвіт" виплатити 144,5 тисячі ларі (близько 1,5 мільйона гривень) боргу компанії "Об'єднання аеропортів Грузії".

Про це йдеться в рішенні Колегії цивільних справ Тбіліського міського суду, яке є в розпорядженні Економічної правди.

У 2012 році "Аеросвіт" підписав контракт з "Об'єднанням аеропортів Грузії" про забезпечення авіаційної безпеки в Тбіліському міжнародному аеропорту.

"З жовтня 2012 року по січень 2013 року авіакомпанії були надані послуги, вартість яких вона не сплатила, на підставі чого було нараховано штраф", - йдеться в рішенні суду.

Нагадаємо, що компанію "Аеросвіт" пов’язували з групою "Приват" Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. У 2015 році Госпсуд Київської області визнав її банкрутом та відправив на ліквідацію.

Рішення було прийнято у зв'язку з нездатністю авіакомпанії сплатити заборгованість перед ТОВ "Тенак" (Дніпропетровськ) на суму 4,44 млн гривень.

Крім того, як повідомлялося, Коломойський через суд вимагав стягнути близько 3 млрд гривень заборгованості з "Аеросвіту". Також, Господарський суд Київської області отримав кредиторські заяви ряду компаній про стягнення з "Аеросвіту" 2,383 млрд гривень.

Найбільшу вимогу серед компанії висунуло підприємство з іноземними інвестиціями "Альбіон" в сумі 1,196 млрд гривень.

Економічна правда






УКР | РУС
Головна | Новини | Публікації | Колонки
©2006-2015 "Економічна правда"