Українська правда
Економічна правда
Новини

Ціни на нафту завершують тиждень зростанням
22.06.2018 18:44
Ціни на нафту різко підскочили після засідання ОПЕК, на якому члени картелю домовилися про збільшення видобутку, проте потім скоротили зростання.

Ціни на нафту різко підскочили після засідання ОПЕК, на якому члени картелю домовилися про збільшення видобутку, проте потім скоротили зростання.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

Вартість серпневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 17:35 МСК зросла на 1,17 долара (1,6%) - до 74,22 долара за барель. В ході сесії ціна цих контрактів піднімалася до 75,34 долара за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на серпень на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) подорожчали до цього часу на 2,04 долара (3,11%) - до 67,58 долара за барель. Їх ціна в п'ятницю досягала 67,93 долара за барель.

Плановане ОПЕК нарощування виробництва буде не таким істотним, ніж очікувалося, і це послабило побоювання, що на ринку з'явиться надлишок нафти.

Країни картелю досягли угоди про загальне збільшення видобутку нафти на 1 млн барелів на добу, заявив журналістам міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх за підсумками засідання.

При цьому фактичне збільшення видобутку нафти, з урахуванням проблем у ряду країн картелю, буде меншим, зазначив він.

ОПЕК може сягнути 100%-го виконання вже прийнятих квот, зазначив Х. аль-Фаліх.

Фактичне нарощування видобутку нафти країнами ОПЕК становитиме близько 700 тис. б/д, заявив журналістам міністр нафти Нігерії Еммануель Качікву.






УКР | РУС
Головна | Новини | Публікації | Колонки
©2006-2015 "Економічна правда"