Українська правда
Економічна правда
Новини

США поскаржилися на Китай за крадіжку патентів
24.03.2018 15:20
Сполучені штати Америки подали на Китай скаргу до Світової організації торгівлі зі звинуваченнями у крадіжці торгових патентів.

Сполучені штати Америки подали на Китай скаргу до Світової організації торгівлі зі звинуваченнями у крадіжці торгових патентів.

Про це повідомляє Reuters.

"Очевидно, що Китай порушує правила СОТ, відмовляючи іноземним власникам патентів, зокрема американським компаніям, у дотриманні основних патентних прав, які забороняють використання китайськими компаніями технологій після закінчення ліцензійного контракту", - йдеться у заяві США.

"Крім того, Китай, вочевидь, порушує правила СОТ, встановлюючи обов'язкові несприятливі контрактні умови, які дискримінуючі та менш сприятливі для імпортованих іноземних технологій", - додається там.

На думку Сполучених штатів, така політика перешкоджала можливості власників іноземних технологій встановлювати ринкові умови для ліцензування та інших контрактів, пов'язаних із технологіями.

Нагадаємо, ЄС оприлюднив 10-сторінковий список товарів, які він може обкласти митом. Список варіюється від рису до помаранчевого соку, косметики, мотоциклів, моторних човнів та нержавіючих раковин. Список також включає метали, які використовують у будівництві та промисловості.

Читайте такожКупуй американське: чи постраждає Україна від торгової війни Трампа

Економічна правда






УКР | РУС
Головна | Новини | Публікації | Колонки
©2006-2015 "Економічна правда"