Українська правда
Економічна правда
Новини

Український суд вперше прийняв позов про моральну компенсацію в 1 біткоїн
20.03.2018 13:40
У справі про нанесення моральної шкоди розмір затребуваної компенсації вперше в історії судової системи України встановлено в криптовалюті

У справі про нанесення моральної шкоди розмір затребуваної компенсації вперше в історії судової системи України встановлено в криптовалюті.

Про це повідомляє Forklog.

Бориспільський міськрайонний суд Київської області відкрив провадження щодо співробітників Служби безпеки, Генеральної прокуратури та Держказначейства у справі про нанесення моральної шкоди позивачеві Дмитру Г. органами досудового розслідування в ході незаконного обшуку.

Розмір затребуваної компенсації при цьому вперше в історії судової системи України встановлено в криптовалюті і становить один біткоїн.

"У лютому 2018 року [громадянин] звернувся до суду із зазначеним позовом, в якому просить стягнути з Генеральної прокуратури України та Служби безпеки України в свою користь один біткоїн в якості компенсації за моральну шкоду..., заподіяну внаслідок незаконного проведення обшуку в ході кримінального провадження...", - йдеться в документі.

Поки невідомо, чи можливо згідно з поточними законами отримати компенсацію в криптовалюті або ж, якщо суд прийме сторону позивача, вона буде виплачена в гривні за курсом.






УКР | РУС
Головна | Новини | Публікації | Колонки
©2006-2015 "Економічна правда"