Українська правда
Економічна правда
Новини

В ГПУ заявили про "серйозний прорив" у справі "вишок Бойка"
23.02.2018 08:01
Генеральна прокуратура здійснила прорив у розслідуванні справи "вишок Бойка".

Генеральна прокуратура здійснила прорив у розслідуванні справи "вишок Бойка".

Про таке повідомив заступник генерального прокурора України Євген Єнін в ефірі "5 каналу". 

"Можемо сказати, що на цьому етапі Генеральна прокуратура забезпечила досить серйозний прорив у розслідуванні зазначеного кримінального провадження. Це ще не фінал розслідування. Водночас на сьогоднішньому етапі ми вийшли на схему фінансування, точніше розподілення прибутків від цієї незаконної оборудки", – зазначив він.

"У рамках цієї роботи ми направили відповідні міжнародні правові клопотання про накладення арештів на приватні рахунки фігурантів зазначеного кримінального провадження", – зауважив Єнін.

Він також додав, що йдеться про приватні рахунки не лише у країнах Європейського Союзу.

На початку лютого генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Україна має намір продати дві так звані "вишки Бойка" - бурові установки для видобутку нафти і газу на чорноморському шельфі, - які були заарештовані в 2015 році.

Також, за його словами, ГПУ на даному етапі слідства не має доказів причетностілідера фракції "Опозиційний блок" Юрія Бойка в корупційній схемі, пов'язаній з покупкою двох самопідйомних бурових установок.

Як відомо, У 2014 році Росія захопила обидві установки, коли був анексований Крим. При цьому вони залишалися на Одеському родовищі, яке знаходиться набагато ближче до материкової частини України, ніж до півострова.

У грудні 2015 року РФ відвела "вишки Бойка" ближче до окупованого Криму.

23 грудня 2015 року Печерський суд Києва задовольнив клопотання ГПУ про арешт "вишок Бойка" - бурових установок на чорноморському шельфі, за які сім років тому Україна переплатила 400 млн доларів.

У січні 2017 року український суд заарештував захоплені Росією бурові установки.

У травні 2017 року Генпрокуратура заявила, що слідством не встановлено фактів підписання від імені Бойка документів щодо проведення закупівель так званих "вишок Бойка".

1 лютого 2018 року Луценко повідомив, що колишньому главі Національногобанку Сергію Арбузову ооглошено нову підозру "за фактом співучасті взаволодінні коштами ДАТ" Чорноморнафтогаз "в сумі 3,2 млрд грн при покупцідвох самопідйомних бурових установок В312 і В319".

Українська правда






УКР | РУС
Головна | Новини | Публікації | Колонки
©2006-2015 "Економічна правда"