Українська правда
Економічна правда
Новини

Ринок біткоїна в Україні сягає 2,5 мільярда доларів на рік - Citi
17.01.2018 15:47
Розмір українського ринку криптовалюти біткоїн становить 2,5 мільярда доларів на рік

Розмір українського ринку криптовалюти біткоїн становить 2,5 мільярда доларів на рік.

Про це повідомив фінансовий аналітик ICU Михайло Демків на своїй сторінці у Twitter з посиланням на звіт банку Citigroup.

"За оцінками аналітиків Сіті груп, розмір ринку Bitcoin в України становить близько 2,5 млрд доларів на рік!", - написав він.

"В цілому, країни із вищим рівнем тіньової економіки більш схильні до транзакцій в криптовалюті, що не є дивним", - зазначив Демків.

За оцінками аналітиків Сіті груп, розмір ринку #Bitcoin в України складає близько $2.5млрд на рік! В цілому, країни із вищим рівнем тіньової економіки більш схильні до транзакцій в криптовалюті, що не є дивним.
FYI @ICU_UA #BTC $BTC pic.twitter.com/nI2X0fDynX

— Mykhaylo Demkiv (@demkiv_m) 17 января 2018 г.

Раніше повідомлялося, що президент Венесуели Мадуро розпорядився про випуск перших 100 мільйонів Petro, національної криптовалюти, забезпеченої нафтою.

Через проблеми, пов'язані з гіперінфляцією в країні практично втратили довіру до національної валюти - болівара.

Це призвело до зростання популярності криптовалют та індустрій, пов'язаних з ними, зокрема майнінгу. Біткоїн став користуватися такою популярністю, що з'явився навіть спеціальний термін, який описує це явище - біткоїнізація.

В інших країнах, в тому числі в Зімбабве, також спостерігається безпрецедентне зростання популярності криптовалют і біткоїну в умовах фінансової нестабільності.

Як повідомлялося, процесингова компанія Visa відмовилася обслуговувати карти з підтримкою Bitcoin.

Економічна правда






УКР | РУС
Головна | Новини | Публікації | Колонки
©2006-2015 "Економічна правда"