Українська правда
Економічна правда
Новини

В Україні створять Морську адміністрацію
17.01.2018 15:32
Кабінет міністрів прийняв рішення про створення центрального органу влади, відповідального за розвиток в країні торгового мореплавства

Кабінет міністрів прийняв рішення про створення центрального органу влади, відповідального за розвиток в країні торгового мореплавства.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян на своїй сторінці у Facebook

Куратором Морської адміністрації буде голова Мінінфраструктури.

"Видано постанову Кабміну про створення Морської адміністрації з 1 серпня 2018 року", - написав він.

Омелян додав, що новий орган буде координувати роботу 13 морських портів, відповідати за безпеку судноплавства і буде представляти Україну на міжнародному рівні.

"Морська адміністрація функціонує в абсолютній більшості морських держав світу. Важливо, що відтепер Україна в клубі морських держав на відповідному офіційному рівні", - зазначив Омелян.

Нагадаємо, сьогодні в Україні за формування і реалізацію державної політики в галузі морського і річкового транспорту відповідає МІУ, а основну частину функцій по забезпеченню безпеки торговельного мореплавства виконує підвідомча МІУ "Укртрансбезпека".

Морська адміністрація повинна стати головним органом держави, який буде стежити за виконанням Україною конвенцій Міжнародної морської організації та забезпечувати умови для розвитку торгового мореплавання.

Вона в тому числі буде відповідальна за проведення пошуково-рятувальних операцій, за сертифікацію кваліфікації моряків, за ведення регістра судноплавства, питання гідрографії і захист морського середовища.

Економічна правда






УКР | РУС
Головна | Новини | Публікації | Колонки
©2006-2015 "Економічна правда"