Українська правда
Економічна правда
Новини

Сбербанк Росії закриє бізнес у низці європейських країн
22.09.2017 17:07
Сбербанк Росії планує закрити бізнес у низці країн Європи.

Сбербанк Росії планує закрити бізнес у низці країн Європи.

Про це повідомив голова Сбербанку Герман Греф в інтерв'ю одному з російських телеканалів, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми зараз також оптимізуємо нашу діяльність в Європі, з низки країн ми виходитимемо", - сказав Греф.

Він уточнив, що Сбербанк також оптимізуватиме роботу свого центрального європейського офісу. "Загалом під санкціями працювати в Європі надзвичайно важко", - пояснив топ-менеджер. За його словами, банк зазнає сильного тиску європейського регулятора.

"Хоч ми і невеликий банк в Європі, нас віднесли до системно значимих банків, під прямий контроль і нагляд Європейського центрального банку - це, звичайно, дуже серйозно ускладнило життя для маленького банку", - сказав Греф.

Він також повідомив, що європейському підрозділу Сбербанку доводиться нести всі витрати, пов'язані з наглядом за ним як за системно значимою організацією.

"Усе, що стосується периферії та країн присутності в СНД, думаю, що там буде бізнес дуже добре розвиватися. Ми є у вигляді філії в Індії та в вигляді нашого представництва в Китаї", - повідомив голова Сбербанку.

Фінансист зазначив, що в Індії Сбербанк підтримує операції, які цікаві клієнтам, але "серйозно розвивати бізнес" банк поки що не планує через комерційну недоцільність.

"У Китаї складна позиція регуляторів у частині допуску на ринок фінансових послуг іноземних організацій. І там декларується лібералізація, але поки що ми її не відчуваємо, і доки режим не буде суттєво лібералізовано, у нас планів щодо якогось серйозного входження в Китай не буде", - сказав Греф.

Він також нагадав, що Сбербанк уже домовився про продаж свого невеликого українського ВіЕс банку, тривають також переговори про продаж українського Сбербанку.

В Європі Сбербанк представлений у вигляді Sberbank Europe - банківської групи зі штаб-квартирою у Відні (Австрія). 100% акцій групи належить Сбербанку. Sberbank Europe є у низці країн Центральної та Східної Європи. Влітку 2017 року Сбербанк продав свою "дочку" в Словаччині.

У травні Греф заявив, що Сбербанк Росії прийняв остаточне рішення про переведення європейського бізнесу на єдину ліцензію зі штаб-квартирою у Відні.






УКР | РУС
Головна | Новини | Публікації | Колонки
©2006-2015 "Економічна правда"