Українська правда
Економічна правда
Новини

Ілон Маск отримав дозвіл на будівництво Hyperloop Вашингтон - Нью-Йорк
21.07.2017 13:10
Творець технології Hyperloop Ілон Маск повідомив, що він отримав "усний дозвіл" на будівництво тунелю з Вашингтона в Нью-Йорк

Творець технології Hyperloop Ілон Маск повідомив, що він отримав "усний дозвіл" на будівництво тунелю з Вашингтона в Нью-Йорк.

Про це пише Science Alert.

Поїзд зупинятиметься у Філадельфії та Балтиморі, а час в дорозі становитиме всього 29 хвилин. Повідомляється, що при цьому в кожному місті буде як мінімум десять ліфтів для посадки і висадки на поїзди.

Just received verbal govt approval for The Boring Company to build an underground NY-Phil-Balt-DC Hyperloop. NY-DC in 29 mins.

— Elon Musk (@elonmusk) 20 июля 2017 г.

Відкритими поки залишаються два питання. По-перше, хто буде займатися будівництвом Hyperloop. Судячи з повідомлень підприємця, The Boring Company буде не тільки рити тунелі, а й будувати швидкісний транспорт.

Раніше передбачалося, що The Boring Company робитиме тунелі для автомобілів.

City center to city center in each case, with up to a dozen or more entry/exit elevators in each city

— Elon Musk (@elonmusk) 20 июля 2017 г.

По-друге, виданню The Verge ніхто так і не зміг підтвердити, що Маск отримав потрібні для буріння дозволу. За попередніми даними, добро йому дали, як раднику (нехай і колишньому) Трампа, в Білому домі.

Офіційно ж дозволів у підприємця немає, що він пізніше сам і підтвердив. Якщо проект таки стартує, Маску потрібно буде отримати дозвіл на роботи від 6 штатів, 17 округів, десятків міст і т.д. Процес може зайняти деякий час.

Still a lot of work needed to receive formal approval, but am optimistic that will occur rapidly

— Elon Musk (@elonmusk) 20 июля 2017 г.

Нагадаємо, Hyperloop - це розроблена Маском транспортна система, що складається із сталевих труб, усередині яких переміщається поїзд - герметична капсула на аеродинамічній подушці. Швидкість такої капсули може перевищувати 600 кілометрів на годину.

Нагадаємо, експерти порахували скільки коштуватиме будівництво Hyperloop в Україні та розрахували вартість квитка.

Читайте також: Співчуття як стиль керування, або Чому Ілон Маск став найкращим босом у світі






УКР | РУС
Головна | Новини | Публікації | Колонки
©2006-2015 "Економічна правда"