Українська правда
Економічна правда
Новини

У Дубаї виходить на службу перший робот-поліцейський
23.05.2017 18:51
До 2030 року в Дубаї з'явиться поліцейська дільниця з одних роботів, а перший робот-поліцейський виходить на службу вже на цьому тижні.

До 2030 року в Дубаї з'явиться поліцейська дільниця з одних роботів, а перший робот-поліцейський виходить на службу вже на цьому тижні.

Про це повідомляє Itc.ua, з посиланням на CNN.

Як зазначається, робот приступить до виконання своїх обов'язків вже завтра, 24 травня.

Мова про робота під назвою REEM, розробленого іспанською компанією PAL Robotics. Він являє собою гуманоїда зростом 1,67 метра з головою, двома руками і сенсорним екраном в грудях. Пересувається робот-поліцейський на колесах.

Як повідомляється, робот буде патрулювати туристичні місця і торгові центри.

Робот розмовляє на дев'яти мовах і вміє розпізнавати обличчя. Правда, точність системи розпізнавання складає всього 80%. Відео з вбудованих камер відразу передається для аналізу в командний центр.

Робот зможе відповідати на питання, надавати інформацію та приймати штрафи. Йому також можна буде повідомити про злочин, але розслідуванням будуть займатися живі люди.

Поліція Дубая вже працює над наступною версією робота, який буде виконувати всі функції справжнього поліцейського. Проте, носити зброю йому не довірять.

Дубай планує, що до 2030 року чверть всіх місцевих поліцейських будуть роботами. Тоді ж в місті має з'явитися перший поліцейський відділок, в якому будуть служити тільки роботи.






УКР | РУС
Головна | Новини | Публікації | Колонки
©2006-2015 "Економічна правда"