Українська правда
Економічна правда
Новини

ICU спростувала свою участь в переговорах щодо продажу "дочки" Сбєрбанку
24.03.2017 17:32
Група ICU заявляє, що інформація опублікована виданням "Комерсант" 24 березня 2017 про участь керуючого директора ICU в переговорах з продажу українського підрозділу Сбєрбанку Росії не відповідає дійсності

Група ICU заявляє, що інформація опублікована виданням "Комерсант" 24 березня 2017 про участь керуючого директора ICU в переговорах з продажу українського підрозділу Сбєрбанку Росії не відповідає дійсності.

Про це йдеться в заяві ICU.

"Офіційно заявляємо, що ні Макар Пасенюк, ні група ICU ніколи не були і не є консультантом продавців або покупців у процесі продажу дочки "Сбєрбанку" в Україні, який йде вже два роки. Ніхто в групі ICU не знайомий, не зустрічався і не вів ніякого бізнесу з Ігорем Вороновим, який нібито брав участь в переговорах з продажу українського Сбєрбанку, як зазначено в статті Kommersant.ru", - йдеться в заяві.

ICU також нагадала, що виступала фінансовим радником з продажу активів російського Roshen.

"Інтерес до активу був у цілого ряду потенційних покупців, як галузевих, так і фінансових інвесторів. Однак до моменту отримання цінових пропозицій від потенційних покупців в середині 2015 року, Басманний суд м Москви наклав арешт на майно Roshen в РФ, що по суті заблокувало операцію з продажу. Після цих подій реальний процес продажу так і не відновився", - наголошується в заяві.

При цьому, група вела обговорення подальшого можливого продажу в разі зняття арешту з компанії Roshen в РФ.

"Зважаючи на неможливість продати російський актив, менеджмент Roshen в січні 2017 року прийняв рішення зупинити бізнес в РФ і законсервувати виробничі активи.

Ми спочатку відкинули складні структури з продажу російського Roshen. Перед нами була сформульована задача - або чистий продаж, або нічого. А різні "ходоки з цікавими пропозиціями купити або продати, або обміняти Roshen" з'являлися з самого початку нашої роботи з цим проектом", - зазначає ICU.

У ICU також прокоментували інформацію про участь в переговорах щодо продажу російських "дочок".

"Що стосується продажу російських банків в Україні, то цей процес ускладнений санкціями, які були введені з боку США і ЄС. Зокрема, дані санкції обмежують або забороняють операції з акціями, випущеними банками, які потрапили під санкції (ВТБ, Сбербанк, ВЕБ) і їх дочками після прийняття відповідних рішень в 2014 році", - повідомляє ICU.

"Санкції, накладені на представників російського бізнесу, "відрізають" інтерес більшості інвесторів, які теоретично могли б зацікавитися покупкою російських банків в Україні. Відсутність реального інтересу, зокрема, підтверджується тим, що згідно з інформацією, розміщеною на сайті НБУ, жодної заявки на придбання дочірніх російських банків за два роки не було подано", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в п'ятницю російське видання "Комерсант" повідомило, що операція з продажу українських структур "Сбєрбанку" в останній момент зірвалася, так як українська сторона спробувала пов'язати її з продажем Липецької кондитерської фабрики "Roshen".






УКР | РУС
Головна | Новини | Публікації | Колонки
©2006-2015 "Економічна правда"