Українська правда
Економічна правда
Новини

Google дав доступ до сервісу, який вимірює рівень тролінгу в коментарях
26.02.2017 14:27
Дочірній підрозділ Alphabet під назвою Jigsaw дав користувачам доступ до API сервісу Perspective, який вимірює рівень тролінгу в коментарях

Дочірній підрозділ Alphabet під назвою Jigsaw дав користувачам доступ до API сервісу Perspective, який вимірює рівень тролінгу в коментарях.

Про це пише AIN.UA.

Цей сервіс працює на основі машинного навчання, він призначений для аналізу тексту коментарів: чи міститься в них образи, тролінг тощо.

Його вже тестувала адміністрація "Вікіпедії", редакції Guardian, The Economist і The New York Times. На "Вікіпедії" його використовують до сих пір, щоб знаходити редакторів-волонтерів, які погано поводяться.

Демо-версію сервісу може випробувати в онлайні будь-який користувач. Досить просто ввести в поле текст коментаря - кілька слів або пропозицію, і Perspective заміряє рівень його токсичності.

Якщо цей рівень становитиме 80% і більше, є немаленький шанс, що ваш коментар, з'явившись в онлайні, образить інших користувачів.

Сервіс все ще знаходиться в розробці, тому не здатний з граничною точністю знаходити тролів. Тому адміністрація просить користувачів залишати фідбек, щоб сервіс міг вчитися на своїх помилках.






УКР | РУС
Головна | Новини | Публікації | Колонки
©2006-2015 "Економічна правда"