Українська правда
Економічна правда
Новини

Росія нарощує видобуток газу в економічній зоні України - ДПСУ
02.12.2016 19:35
Російська Федерація нарощує потужності з видобутку газу у виключній економічній зоні України в Чорному морі, в районі Одеського газового родовища

Російська Федерація нарощує потужності з видобутку газу у виключній економічній зоні України в Чорному морі, в районі Одеського газового родовища.

Про це повідомив начальник відділу Морської охорони штабу Південного регіонального управління Держприкордонслужби капітан 1-го рангу Сергій Маймула на прес-конференції в Одесі, передає УНІАН.

За його словами, це зафіксовано під час спеціальної морської операції з висвітлення обстановки у виключній (морській) економічній зоні України в районі Одеського газового родовища, в Північно-Західній частині Чорного моря, яка проводилась 1 грудня.

"Ми спостерігаємо нарощування РФ потужностей з видобутку газу. Тому що до цього там здійснювала діяльність одна самопідйомна бурова установка "Таврида", а в даний час туди перебазована більш сучасна установка "Україна". Це дозволить збільшити обсяги видобутку газу", - сказав Маймула.

Він зазначив, що обидві установки є власністю України і були захоплені Росією в період окупації Автономної Республіки Крим. Крім того, зафіксовано, що РФ самовільно змінила назву СПБУ "Україна" на "Крим-1".

Маймула підкреслив, що в даний час діяльність Росії з видобутку газу в Чорному морі здійснюється лише за 80 кілометрах від України, тоді як до берега Росії - 180 кілометрів.

Раніше повідомлялося, що міністерство юстиції і міністерство внутрішніх справ України готують позов проти Російської Федерації за незаконний видобуток копалин в українських територіальних водах.

Як відомо, російське "Державне унітарне підприємство "Чорноморнафтогаз", яке після анексії Криму незаконно заволоділо активами української компанії "Чорноморнафтогаз", щорічно на шельфі Чорного моря добуває 2 млрд куб. м природного газу.

Про незаконну установку бурових платформ в українських водах прикордонники повідомляли вже неодноразово.






УКР | РУС
Головна | Новини | Публікації | Колонки
©2006-2015 "Економічна правда"