Українська правда
Економічна правда
Новини

"Нафтогаз" пропонує перейти на нову систему обліку газу
27.09.2016 14:31
За дорученням Міністерства енергетики та вугільної промисловості НАК "Нафтогаз України" розробила проект плану заходів із запровадження в Україні обліку природного газу в одиницях енергії, а також проект відповідної постанови уряду щодо затвердження цього документу

За дорученням Міністерства енергетики та вугільної промисловості НАК "Нафтогаз України" розробила проект плану заходів із запровадження в Україні обліку природного газу в одиницях енергії, а також проект відповідної постанови уряду щодо затвердження цього документу.

Про це йдеться у повідомленні НАК "Нафтогаз України".

Як наголошується, проект плану заходів та проект постанови уряду компанія надіслала до Міненерго та до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

"Перехід на облік газу в одиницях енергії сприятиме сталому розвитку вітчизняного ринку газу відповідно до вимог директив та регламентів ЄС. Це також дозволить українським постачальникам та споживачам об’єктивно та прозоро розраховуватись за використаний енергоносій", - йдеться у повідомленні.

Планом передбачені заходи, що дозволять запровадити комерційний облік газу при його видобуванні, транспортуванні, розподілі, постачанні та використанні в одиницях енергії, а саме в кВт•год.

План заходів містить 11 етапів, серед яких, зокрема, внесення змін до існуючих та розроблення нових нормативно-правових документів, що стосуються обліку газу та його фізико-хімічних показників, розроблення нових та модернізація існуючих технічних засобів вимірювань.

Також визначено терміни та відповідальні установи для реалізації заходів. Планом заходів передбачається запровадження обліку газу в одиницях енергії з другого кварталу 2017 року.

Економічна правда






УКР | РУС
Головна | Новини | Публікації | Колонки
©2006-2015 "Економічна правда"