Українська правда
Економічна правда
Новини

Прокуратура звинувачує соратників Яценюка в опорі
02.02.2012 15:53,  Економічна правда

Прокуратурою Одеської області проводиться досудове слідство у кримінальних справах, порушених щодо службових осіб державного контролюючого органу та юридичних осіб приватного права за фактами службових зловживань, ухилення від сплати податків та фіктивного підприємництва.

Про це йдеться у повідомленні прокуратури Одеської області.

"Досудовим слідством встановлені порушення посадовими особами ПрАТ "ВО Стальканат-Силур" податкового законодавства, факти зловживань службовим становищем, які свідчать про наявність умислу на ухилення від сплати податків та спричинення шкоди державним інтересам в особливо великих розмірах", - сказано в повідомленні.

За даними прокуратури, способами скоєння злочинів є внесення до податкових декларацій завідомо неправдивих відомостей щодо завищення сум валових витрат, завищення обсягів податкового кредиту, який підлягає бюджетному відшкодуванню, порушення податкового та валютного законодавства, які випливають з взаємовідносин з фіктивними підприємствами, незаконне віднесення до складу валових витрат сум по страхуванню своїх фінансових ризиків по ставках, значно вищих за загальноприйняті у державі, за умови, що ці виплати є заздалегідь збитковими для підприємства, що істотно порушує корпоративні права акціонерів ПрАТ "ВО" Стальканат-Силур".  

30 січня 2012 року, говориться в повідомленні, з метою повного, об’єктивного та всебічного дослідження всіх обставин справи, за вимогою слідчих, розпочата перевірка ПрАТ "ВО "Стальканат-Силур" органами державної податкової інспекції та МНС в Одеській області.

Того ж дня за рішенням Приморського районного суду м. Одеси на ПрАТ "ВО "Стальканат-Силур", розташованому по вул. Водопровідна, 16, у м. Одесі,  проводився обшук з метою вилучення документів та предметів, які свідчать про злочинну діяльність службових осіб указаного підприємства.

З метою укриття слідів злочинів керівники ПрАТ "ВО "Стальканат-Силур" вчинили опір працівникам правоохоронних та контролюючих органів і не допустили їх у приміщення адміністративного корпусу, чим перешкодили законній діяльності співробітників цих державних органів.

Нагадаємо, що лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк заявляв, що обшуки у "Стальканат-Силур" - це спроба тиску на партію, оскільки власники заводу очолюють її обласну організацію.

Яценюк уточнив, що члени правління підприємства Володимир Немировський і Сергій Фаермарк є відповідно головою та заступником голови обласної партійної організації.

Нині, за даними Яценюка, вони переховуються за межами України.

"Стальканат-Силур" - публічна і одна із найприбутковіших компаній в Одеській області. Силовики хочуть позбавити підприємство доходів, клієнтів і в кінцевому підсумку усунути із політичної арени одну з найсильніших партійних організацій в області", - вважає він.

"Стальканат-Силур" випускає сталеві, капронові канати і метизної продукції. На підприємстві працює понад 2,5 тис. осіб.

Крім підприємства, в Одесі має великий виробничий філію в Донецьку (раніше - завод "Силур").

Основним акціонером підприємства є Володимир Немировський.






УКР | РУС
Головна | Новини | Публікації | Колонки
©2006-2015 "Економічна правда"